Na alle waarderingstekens vanuit Scouting Nederland was het nog niet afgelopen met de lintjes regen. Op zondag middag 16.00 uur heeft Wimjan Rietdijk van de @stam een koninklijke onderscheiding gekregen. Speciaal voor deze gelegen was de loco-burgemeester van de gemeente Eemsmond naar het NPK terrein gekomen. Met hem kwamen ook familieleden en dorpsgenoten van Wimjan naar het kamp.

Tegen 16.00 uur is Wimjan naar de staftent gelokt met de mededeling dat hij zich daar moest melden. Zijn eerste reactie: "Dat kan helemaal niet, ik ben bij de bevers foto's aan het maken." Ook in de staftent duurde het nog even voordat hij doorhad hoe hij in het zonnetje gezet zou worden. Pas toen de loco-burgemeester begon met het vertellen over niet scouting activiteiten begon er een lampje te branden.

Vanaf vandaag mag Wimjan zich "Lid in de Orde van Oranje Nasseau" noemen. Het is in ieder geval het eerste lintje van de koning dat hier op het kamp is opgespeld, en misschien wel de eerste koninklijke onderscheiding ooit.

Lintje voor Wimjan Rietdijk

Verschillende media hebben dit jaar weer verslag gedaan van het NPK.

- RTV Noord

- Dagblad van het Noorden